Tijd voor een feestje! (Dl 1, koken)

Het was tijd voor een feest, om verschillende redenen. Vandaag schrijf ik over de voorbereidingen, het koken en het bakken.

We hebben de afgelopen ruim 3 jaar in de schuldhulpverlening gezeten. Het was een pittige tijd, dat zeker wel. Minder erg dan het had kunnen zijn, we zaten in het minnelijke traject, maar toch, het is echt wel aanpassen en beperkt. Een aantal weken kregen we de brief dat dat traject voorbij was!

Verder was ik vorige week donderdag jarig, ik werd 41! Om een of andere reden minder erg dan 40, of zo…

En verder ben ik de afgelopen driekwart jaar of zo bezig geweest, iedere twee weken ging ik een avond naar onze kerk voor een gespreksgroep Zinnige gesprekken, met als afsluiting doop en belijdenis, afgelopen zondag in de kerk.

Al met al vonden we het dus best wel tijd voor een wat uitgebreider feest, wat we op zondag vierden waarbij we redelijk wat mensen uitnodigden, en daarmee ook redelijk wat voedselallergieën en intoleranties uitnodigden. Maar ja, ik wil wel graag goed voor iedereen zorgen, zorgen dat er wat lekkers voor iedereen op tafel staat en zo, dus ik heb me zaterdag even heel erg druk gemaakt in de keuken. Ik geef toe, ik was best een beetje zenuwachtig voor zondag, dus dat druk maken was ook afleiding..

Om te beginnen heb ik zaterdag twee boterkoeken gemaakt, die uiteindelijk niet tegelijk in de oven konden, dus dat koste nog wat extra tijd om in twee keer te bakken. Daarna heb ik een cake gebakken. Een van de boterkoeken en de cake waren bestemd voor in de kerk, na de dienst, de rest voor het feest thuis.

Daarna heb ik ook nog een mon chou taart gemaakt, met een bodem van chocolate chip cookies, met mascarpone in plaats van de mon chou, en met een doos aardbeien (Zonder de doos) bovenop. En… vervolgens voor de goede orde ook nog een blik brownies gemaakt.

Vervolgens heb ik ’s avonds ook nog wat aan hartige dingen gemaakt:

  • Glutenvrije pastasalade
  • Zoete aardappelsalade
  • Bloemkoolsoep
  • Sticky cola kip

De eerste drie waren veganistisch, glutenvrij, nachtschadevrij en lactosevrij. De kip vinden we gewoon erg lekker, en was wat minder vrij, maar wel erg lekker.

We hadden heel erg veel, dat geef ik toe… En toch was er niet heel erg veel over. Er was een halve pan bloemkoolsoep over, maar die is de vriezer in gegaan, een klein beetje van de salades over, en de brownies zijn op maandag mee gegaan naar een D&D groep, en zitten verder in een blik voor af en toe tussendoor. Een paar stukjes taart en boterkoek zijn inmiddels ook al op.

Al met al wat het een super dag! Maar, dat komt in een volgende blog verder.

Auteur: Jos

Een nerdy, autistische prettig gestoorde man

Eén gedachte over “Tijd voor een feestje! (Dl 1, koken)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.