Over mij

Hallo, ik ben Jos. Ik ben 41 jaar oud, een nerd, een geek, en een IT-er met, heel stereotype, autisme. Specifieker, want ik heb mijn diagnose gekregen voor die hele DSM-5 “We noemen alles gewoon autisme hoe verschillend het ook is” onzin: Ik heb het syndroom van Asperger.

Waarom die naam?

Waarom “Vlucht van de phoenix”? Een aantal jaar terug ging ik door een behoorlijk diep dal. Schulden, depressie, een burnout. Dat is uiteindelijk (Duidelijk, anders kon ik dit niet schrijven) goed afgelopen, maar de tijd sinds dan voelt voor mij wel als een feniks, herrezen uit de brandende as van zijn vorige leven.

Hobbies

Ik heb best wel het een en ander aan hobbies. Ik speel graag computer spellen (Al veel te lang niet echt meer gedaan), en lees graag (Doe ik ook te weinig). Daarnaast spelen we regelmatig Dungeons & Dragons ( Een groep iedere week, een andere groep iedere twee weken en een derde groep af en toe) waarbij ik voor die eerste twee groepen de Dungeon Master ben.

Daarnaast knutsel ik ook veel, voornamelijk voor D&D, al bouw ik ook dingen voor in huis. Voor D&D werk ik met karton en schuim, voor in huis het liefst met echt hout.

Verder hou ik ook erg van films en series kijken, en ben ik actief als EHBO hulpverlener, voor een paar evenementen. En dan hou ik ook nog erg van koken en bakken. Koken eigenlijk bijna nooit met een recept, bakken eigenlijk altijd met een recept.